Acılı Mısır Ekmeği I Yabancı Ekmek Tarifleri ve Yapılışları

Acılı Mısır Ekmeği

Tarif Puanı
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
  • 84 oy verildi.
  • puanı: 5,00
  • Loading...
    FavoriteLoadingDeftere Ekle

    kişinin defterinde

    Acılı Mısır Ekmeği
    17 Kasım 2020 3709 defa okundu 0 yorum

    Acılı mısır ekmeği denilince kulağa tuhaf geliyor olabilir. Oysa acı tutkunu biriyseniz acı kelimesini duymazdan gelebilirsiniz. Aksi durumda benim gibi acı lezzetler ile arası olmayan biriyseniz siz klasik mısır ekmeği tarifinden şaşmayın derim. Elbette Karadeniz yöresinde meşhur olsa bile mısır ekmeği her haliyle her yörede kabul gören bir ekmektir. Hatta klasik ekmekten bile bir tık üste olan sadece yanına bir içecek tarifi veya yoğurt eklemesi ile tüketilen bir lezzettir diyebilirim. Bana göre çok değil ancak mısır ekmeğinin hasını yerinde yemişliğim neredeyse 4-5 yıl olmuştur. Karadeniz turu yaptığım sıralarda bu eşsiz lezzete denk gelmiştim. Aklıma neden geldi bilmiyorum ama paylaşmak sanırım bu zamana kısmetmiş.

    Acılı Mısır Ekmeği Neden Farklı?

    Mısır ekmeğinin zaten kendine has bir tarzı var. Dolayısı ile acılı olması ayrı bir karizma katmış diyebiliriz. Elbette ağız tadınıza göre birçok farklı alternatifini yapabilirsiniz. Kimisi içine zeytin koyar kimisi ise içine hindi eti koyar. Olmaz değil yani siz yeter ki olur diyin gerisi oluyor. Bunu kafasına estiği şekilde tarif çıkaran biri olarak rahatlıkla söyleyebiliyorum. Sonuç olarak hepsi yemek ve hepsi mideye gitmiyor mu? Bize düşen lezzetli olanı keşfetmek ve onu tüketmek. Bu konuda ise size önerim daima doğal lezzetler. Zaten tüm yazılarımda doğal tariflerin ve organik malzemelerin öneminden söz ediyorum sanırım. Eğer yemek yemek sizin için bir ayrıcalık, bir tutku ise zaten siz de buna dikkat ediyorsunuz sanırım.

    Acılı mısır ekmeği aslında sadece acılı değil zehir gibi acılı olandır. İçine varsa o Meksika veya Japon biberlerinden koyun. Böylece gerçek bir acılı mısır ekmeğinin tadına varabilirsiniz. Elbette herkes bu tarz acıyı sevmeyebilir. Bu durumda ise hafif acılı veya hiç acılı şekilde de yapabilirsiniz. Önemli olan mısır ununun lezzetini en uygun elementler ile bir araya getirip göze ve mideye hitap etmektir. Bu nedenle yerim dediğiniz lezzeti eminim sunduğunuz kişilerde severek tüketebilir. Biraz acı, biraz sevgi ile siz bu tarifime muhteşem bir lezzet katabilirsiniz. O zaman fazla lafı uzatmadan hemen nasıl yapıldığına göz atmaya ne dersiniz?

    Bu yazımda sizlere acılı mısır ekmeği nasıl yapılır anlatmaya çalıştım. Eminim ilginizi çekmiştir ve bu kapsamda sevdikleriniz ile paylaşacağınızı düşünüyorum. Bu nedenle kolay paylaşım butonlarına tıklayarak hemen sosyal medya hesaplarınız üzerinden paylaşabilirsiniz. Bunun dışında en güncel içeriklerimden veya kampanya duyurularımdan ilk haberdar olanlardan olmak isterseniz hemen Instagram, Facebook veya Twitter hesaplarımdan beni takip edebilirsiniz.

    • Kişi Sayısı:
      4-5 kişilik
    • Hazırlama Süresi:
      40 dakika
    • Pişirme Süresi:
      25 dakika

    Malzemeler

    • yarım çay bardağı doğranmış, rondodan geçirilmiş kereviz,
    • yarım çay bardağ doğranmış, rondodan geçirilmiş soğan,
    • üç veya dört tane doğranmış siyah Meksika acı biberi,
    • yarım çay kaşığı karabiber,
    • yarım çay kaşığı kimyon,
    • yarım çay kaşığı kırmızı pul biber,
    • bir kilo kadar mısır unu,
    • yarım fincan kadar süt,
    • iki tane yumurta,
    • bir çay kaşığı tuz.

    Yapılışı

    Öncelikle tüm malzemelerimizi hemen alabilecek şekilde tezgahımızın üzerine dizelim. Daha sonrasında ise fırınımızın sıcaklığını ayarlayıp açalım ki biz karışımı yapana kadar ısınsın. İstediğimiz sıcaklık ise 175 derece kadardır.

    Biberler hariç tüm malzemeleri yani mısır ununu, yumurtaları, baharatları, tuzu ve sütü karıştırıp su yardımı ile hamurumuzu oluşturalım. En son aşamada ise doğranmış acı biberleri ekleyelim. Elde elde ettiğimiz hamuru yağladığımız fırın tepsisine yayalım. Daha sonrasında ise sıcaklığını önceden ayarladığımız fırına atalım. Yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirelim. Fırın türüne göre zaman farkı olabilir. Bu nedenle kontrollü pişirmenizi öneriyorum. Şimiden afiyet olsun.

    Not: Dilerseniz üzerine rendelenmiş çedar peyniri serpebilir veya eritebilirsiniz. Bunun için bir su bardağı rendelenmiş çedar peyniri yeterlidir.

    Yorumlar

    İsim ve mail adresinizi yazın. E-Posta adresiniz gizli kalacaktır.

    Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.