Mücver için değişik sebzeler kullanabilirsiniz. Bu çeşitliliği göstermek adına bu tarifimde kolay kabak mücver yapımı için anlatım yaparken ek sebzeler koydum. Hem zahmetsiz olması hem de lezzetli olması nedeniyle eminim sizde seveceksiniz. Malzemeler genel olarak mücver tariflerinde aynıdır. Fırında mücver tarifi dediğimizde ilk olarak benim aklıma kabak mücveri geliyor. Bu nedenle kabaktan yaptım. Eminim sizde beğeneceksiniz. Ayrıca kendi zevkinize göre sebze çeşitlerini ve baharat çeşitlerini ayarlayabilirsiniz.
Mücverin ana malzemesi her yerde kabak olarak geçer. Hatta bu nedenle adına kabak mücveri denilmekte. Ancak aynı şekilde diğer sebzeler ile yapımı mümkün. Mesela patates mücveri diye rendelenmiş patatesten yapımı vardır. Her ne şekilde olursa olsun herkesin damak tadına hitap ettiğini söyleyebilirim. Ayrıca sağlık açısından aşırı şekilde bir zararı yok. Sadece bol yağda kızartıldığı zaman fazla tüketmeyin. Aslında sadece yağda değil tavada yapılan tarifleri oldukça yaygın şekilde tercih edilmektedir. Zaten bende bu tarifim için fırın kullandığımı belirteyim. Unutmadan yanına demli bir çay güzel gidiyor. Ancak dilerseniz içecek tarifleri kategorisinden farklı bir lezzet deneyebilirsiniz.

Kolay Kabak Mücver Yapımı İçin Püf Noktaları
Öncelikle her zaman belirttiğim gibi malzeme seçimine özen göstermelisiniz. Özellikle işin içine mantar girince biraz daha fazla özen göstermeniz gereklidir. Mantar biliyorsunuz lezzetli olduğu kadar tehlikeli bir gıdadır. Eğer bilinçsiz şekilde kendiniz doğadan toplar ve yemek isterseniz zehirlenme olasılığınız yüksektir. Bu nedenle hiç bir bilginiz yoksa büyük marketlerden almanız gereklidir. Hatta büyük marketlerden alırken bile son kullanım tarihine göz atmanızda yarar var. Her ne kadar büyük olsa da sonuç olarak zaman zaman gözden kaçırılabilir. Bunun önüne geçmek için sadece mantarın değil marketlerden aldığını tüm ürünler için son kullanım tarihine bakmanız önemlidir.
Kolay kabak mücveri yapımı gayet kolaydır. Ancak malzemeyi o kadar güze ayarlamanız gereklidir ki tümü yenilsin. Eğer yemek artarsa daha sonra yenilmeyebilir. Sonuçta sizde bilirsiniz mücver en güzel sıcak olduğu zaman lezzetini gösterir. Bu nedenle sıcak şekilde kalmayacak durumda tüketmek önemlidir. Böylece israf etmemiş olursunuz. Tabi daha sonra ısıtırım derseniz o sizin tercihiniz. Yinede bu konu hakkında size son önerim ise ısıtmak isterseniz kesinlikle fırın kullanın derim. Tavada ısıtmak isterseniz teflon kullanın. Böylece yapışmayacaktır.
Tarifimi beğendiyseniz sosyal medya araçlarınızda paylaşmanızı rica ederim. Ayrıca dilerseniz Instagram, Facebook ve Twitter hesaplarımdan da takip edebilirsiniz.
- Kişi Sayısı:
2-3 kişilik - Hazırlama Süresi:
45 dakika - Pişirme Süresi:
20-25 dakika
Malzemeler
- yarım çar bardağından fazla zeytinyağı,
- tuz, karabiber, pul biber,
- 6-7 adet büyük mantar,
- bir çay bardağı un,
- 3-4 tane kabak,
- 1 tane patlıcan,
- 1 tane yumurta,
- iki diş sarımsak.
Yapılışı
Öncelikle malzemelerimizi hazırlayalım. Köy sebzeleri bulabilirseniz tadı güzel oluyor. Ayrıca ben beyaz mantar yerine diğer mantar türlerini tercih edebilirsiniz. Öncelikle mücveri yapalım. Bunun için kabakları yıkayalım. Yıkadığımız kabakların kabuklarını soyalım ve güzelce rendeleyelim. Rendelediğimiz kabakları sıkalım ve suyunu çıkaralım. Biraz geniş bir kaba alalım. Üzerine sarımsakları rendeleyelim. Daha sonra içerisine göz kararı zeytinyağı, yumurtayı ve unu ekleyelim. Hamur yoğurur gibi iyice karıştıralım. İstediğimiz kıvamı alınca tepsiye yerleştirin. Dilerseniz yemek kaşığı ile alıp ufak şekilde koyabilir veya benim gibi büyük parçalar halinde koyabilirsiniz. Buradaki püf nokta fazla kalın olmamasıdır. Zaten ortalama kalınlığı videoda göreceksiniz. Mücverleri dizdikten sonra sıra geldi patlıcana. Patlıcanın kabuğunu desenli şekilde soyalım. Daha sonra dilimler halinde doğrayalım. Doğradığımız patlıcanları tepsideki boşluklara koyalım. Patlıcanları koymadan önce bir tabağın içerisine zeytinyağı koyun. Patlıcan dilimlerini zeytinyağına batırıp daldırın ve tepsiye bu şekilde dizin. Aksi durumda yağsız olursa turbo fırında kuruyacaktır. Patlıcan dilimlerini yerleştirdikten sonra dilerseniz üzerine tuz veya sarımsak tozu serpebilirsiniz. Sıra geldi mantarlara. Mantarları ızgara bölümünde pişireceğiz. Bunun için sap kısımlarını koparalım ve mantarları güzelce yıkayalım. Mantarları yıkadıktan sonra sap kısımlarını küçük şekilde doğrayalım. Doğradığımız sapların içerisine zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber, sumak ekleyebilirsiniz. Daha sonra bu karışımı iyice harmanlayın. Mantarların ortasına doldurun. Mantarları ızgaraya dizmeden önce aynen patlıcan dilimleri gibi zeytinyağına batırın ve öyle dizin. Ortalama 20-25 dakika 180-200 derecede kontrollü olarak pişirin. Öncelikle 200 derecede pişirmeye başlayın ve sonra azaltın. Piştiğinden emin olduktan sonra sıcak şekilde servis yapabilirsiniz. Ayrıca yeni videolardan haberdar olmak için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın. Afiyet olsun ve yorumlarınızı unutmayınız.