Sos tarifleri yemeklerimize tat veren elementlerden biridir. Bazı yemekleri yemek yapan soslar olduğu gibi bazende aramadığımızı bir sürü sos tarifleri bulmak mümkün. Bu yazımda sizlere hem pratik hem çok kullanılan remoulade sos tarifi hakkında bilgi vereceğim. Yapımı çok uzun olmayan eşsiz lezzeti neredeyse 5 dakika gibi bir sürede sofranıza koyabilirsiniz. Bu tarz ilginç lezzetler eminim sevdikleriniz ve misafirlerinizin de ilgisini çekecektir. Tarifimize başlamadan önce sizlere remoulade nedir ne değildir hakkında biraz bilgi vermek istiyorum. Sonrasında ise tarifimize geçiş yaparız.
Remoulade Sos Nedir?
BildiÄŸim ve araÅŸtırdığım kadarı ile birden fazla tarifi olduÄŸunu söyleyebilirim. Lezzetin çıkış noktası ise genel olarak Fransa gösterilmektedir. Fransa’da çıkmış olmasına karşın Danimarka ve Louisiana’da oldukça aşırı derecede sevilen bir sos çeÅŸididir. Klasik olarak anlatmak istersek mayoneze hardal katılarak yapıldığı söylenebilir. Elbette bu bilinen klasik tarifidir. Size verdiÄŸim tarifte ise ben hardal kullanmadım. Hardal yerine süzme yoÄŸurt kulladım diyebilirim. Ancak dilerseniz siz kendi damak tadınıza göre hardal kullanabilirsiniz. Dışarıdan alınan ürünlerin doÄŸallığı nedeniyle pek tercih etmediÄŸim için en az seviyede fabrikasyon ürün kullanmak istedim.
Remoulade sos tarifi genel olarak et yemeklerinde kullanılmaktadır. Bununla beraber deniz ürünlerinde de kullanıldığında güzel bir lezzet sunduğunu söyleyebilirim. Aslında bu sos tarifini dilerseniz ekmek banıp bile tüketebilirsiniz. Yani tek başına bile yenilesi bir tadı olduğunu belirtebilirim.

Remoulade Sos Tarifi İncelikleri
Genel olarak remoulade sosu ülkemizde sıkça kullanılan bir lezzet değildir. Elbette bazı işletmelerde benzerleri ile karşılaşmanızda mümkün. Ancak garsona bana bir remoulade sosu dediğiniz zaman bilmeyebilir. Ayrıca dilediğiniz lezzette bulma ihtimaliniz de oldukça düşüktür. Genel olarak Avrupa ülkelerinde balık gibi deniz ürünleri ile sunarlar. Bununla birlikte oradaki bir çok sos içeriğinde mayonez kullanılmaz. Bazı yerlede ise hardal kullanılmaz. Her iki nadir şekilde kullanılmaktadır. Ancak Danimarka tarafına gidersek et yemeklerinin yanında patates ile sunulduğunu görebilirsiniz. Sonuç itibari ile her iki sos aynı adı taşısalar bile içerikleri ve lezzetleri farklılık göstermektedir.
Åžimdi daha fazla uzatmadan tarifimize geçelim. Bu tarifimi beÄŸendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaÅŸabilirsiniz. Ayrıca destek olma adına Instagram, Google Plus ve Facebook sayfalarından bizi takip edebilirsiniz. Åžimdiden afiyet olsun…
- Kişi Sayısı:
3-4 kişilik - Hazırlama Süresi:
10 dakika - Pişirme Süresi:
- dakika
Malzemeler
- beş yemek kaşığı kadar süzme yoğurt,
- yaklaşık üç yemek kaşığı mayonez,
- üç diş sarımsak, tuz karabiber,
- bir yemek kaşığı kadar kapari,
- beÅŸ adet korniÅŸon turÅŸu,
- altı dal kadar maydanoz.
Yapılışı
Öncelikle tüm malzemeleri görebileceğiniz bir yere hazırlayın. Her tarifimde bunu belirtmemin sebebi zamandan tasarruf sağlamaktır. Hazırladığımız malzemelerin arasından yoğurdu ve mayonezi ayırın. Doğranması gereken turşu ve maydanozları doğrayın. Yoğurt ve mayonez hariç tüm malzemeleri karıştırın. Daha sonrasında ise yoğurdu ve mayonezi ekleyin. İyice karıştığından emin olun. Daha sonrasında servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.