Şehriyeli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır? I Pilav Tarifleri

Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi

Tarif Puanı
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
  • 1 oy verildi.
  • puanı: 5,00
  • Loading...
    FavoriteLoadingDeftere Ekle

    kişinin defterinde

    Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi
    30 Nisan 2019 1202 defa okundu 0 yorum

    Pilav tarifleri sofralarımızın önemli ögelerinden biridir. Elbette kültürlere ve ülkelere göre değişiklik gösterebilir. Bu yazımda ise sizlere şehriyeli bulgur pilavı tarifi hakkında bilgi vermek istedim. Lezzeti ve doyumluluğu bakımından pirinç pilavına göre oldukça sağlıklı olduğunu bilin. Bir tabak pirin pilavı yediğimiz zaman şişkinlik yapabiliyor. Buna karşın bulgur yapısı itibari ile oldukça hafiftir. Bu nedenle pirin pilavına alternatif olarak düşünülebilir. Özellikle yaşı ilerlemiş veya sindirim sorunu olan yakınlarını veya misafirleriniz olacak ise kesinlikle bulgur pilavını tercih etmelisiniz. Yanına dilerseniz çorba tarifleri arasından da bir lezzeti ekleyebilirsiniz.

    Bir diğer önemli nokta ise yanında yapılacak yemektir. Bazı yemek tarifleri pilavın yanına yakıştığını görürken bazı tariflerin ise pek tercih edilmemektedir. Bu nedenle yeme seçimini iyi yapmanızı öneririm. Genellikle kendi damak tadınıza göre bir menü hazırlamanız daha sağlıklı olacaktır. Şimdi daha fazla uzatmadan tarifimize geçelim. Şimdiden afiyet olsun..

    Bu arada dilerseniz sizde tariflerinizi veya faydalı yazılarınızı sitemizde kendi adınız ile paylaşabilirsiniz. Bunun için üyeliğinizi oluşturun ve içeriğinizi ekleyin. Ayrıca e-mail olarak gönderebilirsiniz.

    Şehriyeli Bulgur Pilavı Malzemeleri

    • yaklaşık 2 su bardağı ince bulgur, tuz,
    • aklaşık bir çay bardağı şehriye,
    • 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ.

    Yapılışı

    Şehriyeli bulgur pilavı tarifi için öncelikle uygun bir tenceremize yağımızı alalım ve üzerine şehriyeleri ekleyip bir kaç dakika kavuralım. Daha sonra üzerine yıkayıp süzdüğümüz bulguru ilave edelim. Tuz ve dilerseniz baharatını da ilave edip biraz daha kavuralım. Kavurma işleminden sonra 1 veya 1,5 parmak geçecek şeklide su koyalım ve kaynamasını sağlayalım. Kaynamaya başlayınca ocağı kısalım ve suyunu çekene kadar pişirelim. Pişince kapağını açıp kağıt havlu koyalım ve demlendikten sonra sıcak şekilde servis edelim. Afiyet olsun ve yorumlarınızı unutmayınız.

    Şimdi daha fazla uzatmadan tarifimize geçelim. Bu tarifimi beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Ayrıca destek olma adına Instagram, Twitter ve Facebook sayfalarından bizi takip edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun…

    Yorumlar

    İsim ve mail adresinizi yazın. E-Posta adresiniz gizli kalacaktır.

    Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.